Cautare rapida

CARBONE LORRAINE Placute de frana

CARBONE LORRAINE Placute de frana

Compania

CL brakes logo
Carbone Lorraine - un grup lider in serviciile industriale.

Strategia companiei Carbone Lorraine este ghidata de catre clientii sai. Grupul, care aprovizioneaza diferite industrii, tinteste astazi, atat in piata componentelor electrice cat si in piata aplicatilor termaice, sa dezvolte industriile printr-o pozitie internationala din ce in ce mai puternica. Bazata pe mai mult de 100 de ani de experienta, Carbone Lorraine detine o pozitie de varf pe fiecare dintre pietele sale.
Carbone Lorraine  worldwide
Un actor global:
Cu institutii industriale si comerciale in peste 30 de tari, agentii in mai mult de 70 de tari si 250 de contacte comerciale peste tot in lume, Carbone Lorraine ofera clientilor sai siguranta ca o sa gaseasca oriunde produse de incredere, un nivel ridicat de tehnologie si serviciu de asistenta oferit de catre tehnicieni calificati.DIVIZIA DISPOZITIVELOR DE FRANARE

Divizia dispozitivelor de franare din cadrul grupului Carbone Lorraine face parte din departamentul “Sisteme si Materiale Avansate”. Acolo sunt combinate doua tipuri de materiale de frictiune:

Componente Carbon/Carbon

Carbone Lorraine  carbon
Materialele compozite Carbon/Carbon sunt folosite in principal la sistemele de franare ale aparatelor de zbor. Ele permit absorbtia energiei eliberate in timpul franarilor de urgenta (un AIRBUS la o viteze de 320 km/h trebuie sa se opresca intr-o distanta de 1.200 m) si functioneaza la mai mult de 1600° C . Carbone Lorraine este principalul furnizor pentru gama Airbus A321.

Carbone Lorraine carbon


In activitatea curselor de motociclism, Carbone Lorraine ofera o gama carbon/carbon pentru sistemul de franare.
Atat discurile cat si placutele de frana sunt relizate din carbon/carbon. Acest amterial se foloseste si in Formula 1(frane si ambreiaj). In aceste cazuri, combina greutatea scazuta cu capacitate ridicata de franare.Materiale din metal sinterizat

Au o gama de aplicabilitate mai importanta:
Carbone Lorraine
Franele TGV-urilor, locomotivelor de mare viteza si trenurilor de marfa sunt facute din metal sinterizat datorita vitezei foarte ridicate (un TGV la o viteza de 320 kn/h trebuie sa se opresca intr-o distanta de 3.000 m)


Carbone Lorraine
Carbone Lorainne este present de asemenea in industria aeronautica in sistemele de franare ale Airbus A300, A310, Mirage
F1, elicopterelor Tigers si Sikorsky. Materialele din metal sinterizat sunt folosite si la sistemele de franare ale vehiculelor militare cum ar fi tancurile AMX30 si AMX 10.Datorita energiei de franare foarte mari, franele industriale pentru mori de vant, sisteme de tractare sau macarale necesita materiale sinterizate.
Mai recent, Carbone Lorraine a creat o gama completa de placute de frana pentru masinile de curse(raliuri, Nascar). Aceste produse sunt deja folosite de cateva echipe oficiale din World Rally Championship.

Ultima familie de produse din metal sinterizat a Carbone Lorraine este reprezentata de placutele de frana pentru motociclete. Acest material ofera o calitate de franare incomparabila: durabilitate, putere si eficienta in conditii de umezeala. Fiecare produs este adaptat pentru o aplicatie specifica.

ACTIVITATEA PE DOUA ROTI

Carbone Lorraine  factory
Centru de productie a placutelor de frana pentru motociclete.Carbone Lorraine

Experienta dobandita prin aplicatiile pentru domeniul aeronautic si al cailor ferate a permis dezvoltarea materialelor folosite la sistemele de franare ale motocicletelor in anul 1994. Prezenta noastra in cursele de motociclism viteza inca din 1994 prin echipa lui Dominique Méliand's Suzuki Endurance Racing Team – Anduranta si Superbike – si Hervé Moineau, ne-a permis dezvoltarea produselor noastre (sinterizate si carbon/carbon).

Din 1996, o duzina de forme de placute de frana ne-a permis sa acoperim o gama de motociclete sport. De atunci, aproape 30 de forme noi au aparut in fiecare an, pentru a oferi o gama completa pentru toate tipurile de motociclete, scutere si ATV-uri. In acelasi timp, prezenta noastre la curse a crescut si suntem acum prezenti la toate clasele moto.

CL Brakes a decis sa isi dezvolte produsele pentru toate tipurile de vehiculele pe doua roti si acum se afla in postura de a propune materiale facute la comanda pentru clientii sai. Relatiile apropiate pe care la are cu Yamaha Motor France, Peugeot, MBK and OE indica experienta pe care Carbone Lorriane o are in domeniul moto.

Gama noastra include placute pentru snowmobile, ATV-uri si mountain bikes. Prezenta noastra continua in activitatile de curse ne permite sa mentinem performanta produselor si sa le dezvoltam. In fiecare an un nou compus racing este creat in colaborare cu cele mai bune echipe.

Technologie

TEHNOLOGIA METALULUI SINTERIZAT

Carbone Lorraine
Linia de productie a metalului sinterizat.
Exista doua tipuri de materiale de frictiune: sinterizate si organice. Numai cel sinterizat poate sa faca fata cerintelor unei motociclete: franare puternica, supraincalzire, franare in apa, noroi si nisip, reactii la temperaturi scazute.
Carbone Lorraine
Placutele de frana sinterizate sunt confectionate din pulberi. Compusul de frictiune contine cel putin 10 constituenti ( cupru, bronz, fier, ceramica, grafit). Fiecare dintre acesti constituenti joaca un rol esential in friecarea placutei de frana pe disc (confort, zgomot, performanta).
Carbone Lorraine
O data topiti, acesti compusi formeaza amestecul de frictiune. Acest amestec este apoi comprimat intr-o matrita care ofera forma finala.
Carbone Lorraine
Rezultatul este apoi asezat pe spatelei placutei colorate de cupru si introdus intr-un cuptor la 900°C. Acesta este procesul de sinterizare: o componenta a amestecului se topeste intarind materialul si sudandul de suportul sau.

Carbone Lorraine
Placuta de frana este apoi finisata, verificata si impachetata.

Cercetare si Dezvoltare

Carbone Lorraine
Materialele de frictiune pentru motociclete sunt create in laboratoarele de testare. Placutele de frana sunt initial testate pe dinamometrul de franare iar apoi in conditii reale. Carbone Lorraine dispune de un numar de motociclete pentru a-si verifica produsele in ceea ce priveste folosirea pe drumurile publice. Mai mult de 50 de materiale de frictiune special create pentru motociclete sunt testate in fiecare an in laborator. Unul sau doua sunt recomandate dupa validare clientilor nostri. Sunt dezvoltate si cu o parte dintre furnizorii nostrii de echipamente.

Se colaboreaza cu cele mai bune echipe de curse pentru a oferi cel mai bun produs. In aceste cazuri, se inregistreaza informatiile in conditii extreme si sunt ulterior reproduse pe un dinamometru.

Asigurarea Calitatii

Carbone Lorraine  TUV
CARBONE LORRAINE a implementat Sistemul de Control si Administrare al Calitatii pentru a indeplinii cerintele de inalta calitate necesare pentru a asigura cea mai ridicata fiabilitate a placutelor sale de frana.

Sistemul se refera atat la standarde franceze cat si internationale(ISO 9001, TÜV...).
Scopul este de a garanta toate operatiunile de productie:
-controlul materiilor prime si a furnizorilor;
-controlul productiei ;
-controlul impachetarii, depozitarii si livrarii ;
-o calitate echivalenta cerintelor OEM.

Gama

O gama larga de produse sinterizate:
- 4 familii
- 12 compusi diferiti
- Un ompus adaptat pentru fiecare utilizare
- O identitate vizuala pentru fiecare gama

PRODUSE PENTRU STRADA

Carbone Lorraine  road

CL Brakes S4

CL S4
Concepute pentru motociclete usoare cat si pentru motociclete Customs si Trail, mici sau medii

Pentru Fata si SpateCL Brakes A3+

CL A3+
Destinate motocicletelor medii sau puternice(Big customs, heavy trial bikes, roadster, GT)

Pentru Fata


CL Brakes XBK5+

CL SBK5+
Special create pentru motociclete Supersport

Pentru fata
CL Brakes RX3

CL RX3
Adaptate pentru toate motocicletele de strada sau curse.

Pentru spate


CL BrakesSM3

CL SM3
Special create pentru Supermoto

Pentru fataRezultatele testelor pentru diferiti compusi CL

Carbone Lorraine

CL Brakes SC

CL SC
Destinate scuterelor usoare <125cm3

Pentru Fata si SpateCL Brakes MSC

CL MSC
Destinate Maxi Scooterelor >125cm3

Pentru Fata si Spate


CL scooter

PRODUSE RACING

C55

CL C55
Dezvoltate impreuna cu piloti de top pentru cursele de viteza

Pentru Fata
PRODUSE PENTRU OFF ROAD

XC7

CL XC7
Off Road - MX

Pentru toate tipurile de teren

Pentru Fata

XE7

CL XE7
Off Road - Enduro

Pentru toate tipurile de teren

Pentru Spate

ATV1

CL ATV1
Special create pentru uz recreational

Pentru Fata si Spate


X55

CL X55
MX, Enduro, ATV

Numai pentru uz competitional

Pentru Spate
CL off-road

Avantajele placutelor de frana sinterizate Carbone Lorraine

- Compatibilitate perfecta cu discurile de frana din otel
- Uzura diminuata a placutelor de frana in comparatie cu OEM
- Capacitate ridicata de franare la energie inalte: coeficient de frecare ridicat
- Fara efect de slabire
- Eficienta ridiacta in conditii umede
- Uzura redusa
CL NoNiTech

Pentru mai multe informatii accesati :
http://www.cl-brakes.com/
Cercetare si Dezvoltare

Cautare dupa vehicul

Cautare dupa produs

Personalizare suspensii

Personal suspension settings

Drepturile de autor asupra intregului continut al site-ului, inclusiv imaginile si bazele de date, apartin in totalitate detinatorului site-ului, conform Legii 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Nu copiati continutul acestui site.